Vier verschillende soorten warehousing

Gepubliceerd op: 22 april 2022
warehouse

 

Wanneer mensen het woord warehousing horen, denken ze vaak aan een stoffig, koud en donker gebouw gevuld met veel dozen. Maar in het echte leven is het gunstig en het houdt de economie draaiend. De basisfunctie van warehousing is de opslag van verschillende producten vóór distributie. Magazijnen hebben verschillende soorten. Dit zijn het distributiecentrum, het pick-, pack- en ship-magazijn, het slimme magazijn en het douane-entrepot. Blijf lezen om deze magazijntypes te leren kennen.

 

Magazijn types uitgelegd

Het eerste type is het distributiecentrum. Dit is een plaats waar de producten zijn opgeslagen die worden gedistribueerd naar de retailers of rechtstreeks naar de kopers. Het speelt een sleutelrol in het order tevredenheid proces. Ten tweede is er het pick-, pack- en verzendmagazijn. Het is een procedure waarbij fulfilment centra een artikel kiezen voor verzendingen en deze opnieuw verpakken voor distributie. Wanneer het magazijn zendingen ontvangt, worden de artikelen door het systeem beheerd voor tracking en verantwoordelijkheid. Het volgende is het slimme magazijn, een groot gebouw waar de grondstoffen en gefabriceerde goederen worden geplaatst. Deze gebruiken computers en machines om hun operatie uit te voeren. Bovendien is koude opslag een beperkt gebied en is het een goede plek om sommige producten veilig te bewaren, zoals vlees, farmaceutische producten, landbouwproducten en andere chemicaliën. Verder heb je on-demand opslag. Dit is een platform dat bedrijven verbindt om tijdelijk bestellingen uit te voeren wanneer de ruimte van een magazijn groter wordt. Ten slotte is een douane-entrepot een beveiligd gebied waar de producten worden opgeslagen en fabricage bewerkingen ondergaan totdat de verschuldigde rechten zijn betaald.

 

Rol van magazijnen

De belangrijkste rol van een magazijn is om te dienen als opslag voor apparatuur of andere items. Het biedt goede voorzieningen voor opgeslagen goederen. Het helpt ook om de veiligheid en bescherming van het item te garanderen. Magazijnen worden gebruikt door fabrikanten, importeurs, exporteurs, groothandels, transportbedrijven, douane, enz. Magazijnen geven de veiligheid en flexibiliteit die een bedrijf nodig heeft. Het heeft de voordelen, waaronder de productieondersteuning, de mogelijkheid om uit te breiden, de verpakkings- en verwerkingsprocedures, gegarandeerde staal voorraad tegen een vaste prijs, financiering, spot bevoorrading en het minimaliseren van bedrijfsrisico’s. Warehousing is ook risicodragend. Er zijn veel risico’s, waaronder de vorm van diefstal, verslechtering, exploratie, brand en nog veel meer.

 

Kenmerken van magazijnen

Een magazijn is ideaal als het de kenmerken omvat zoals een goede locatie, gebruik van mechanische apparaten, voldoende ruimte, parkeergelegenheid, veiligheidsmaatregelen, zuinigheid en goed beheer. De magazijnlocatie moet voldoende en effectief zijn. Het is beter als het in de buurt van de productiebronnen of de markt is om de transportkosten te verlagen. Het magazijn moet worden gepland op een manier die past bij de behoeften van het product. Het magazijn is cruciaal en nuttig voor de locatie van de voorraadopslag, het centrum voor consolidatie, het product sorteercentrum, de product assemblage faciliteiten, de locatie van de verzending van goederen en de locatie van de retourgoederen.

Meer lezen?